+30-210.3221645 | Δευτέρα - Παρασκευή 10.30 π.μ - 6.30 μ.μ

Οι εμπειρίες τις οποίες έχει ένας host από τους guests του είναι πολλές, ευχάριστες και δυσάρεστες. Πολλές φορές η εικόνα που δίνει κάποιος εν δυνάμει ενοικιαστής, στην online επικοινωνία είναι διαφορετική από την εκ του σύνεγγυς επαφή. Γι’ αυτό το λόγο μία από τις συχνότερες ερωτήσεις που ακούμε από ιδιοκτήτες ακινήτων, που διαχειρίζονται μόνοι τους το διαμέρισμά τους,  είναι “ο ενοικιαστής μου, κάνει συνέχεια παράπονα, πως μπορώ να το διαχειριστώ;”.

managing

Πρωταρχικό ρόλο στην όποια επικοινωνία με εν δυνάμει μισθωτές έχει η τήρηση της απόστασης και της ευγένειας. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πραγματικά είναι ο ενοικιαστής σου, μέχρι να γνωριστείτε από κοντά, να μιλήσετε και να καταλάβετε ότι υπάρχει μία σωστή επικοινωνία. Επίσης σημαντικός παράγοντας ως προς την κάλυψη του ιδιοκτήτη έχει και η τήρηση των προ απαιτούμενων, συμφωνηθέντων και δηλωμένων στο profile του ακινήτου παροχών. Πολλές φορές και οι ίδιοι οι hosts άθελα τους ξεχνούν ή αμελούν να κοιτάξουν βασικά πράγματα στο ακίνητο τους με αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια του ενοικιαστή.

Ωστόσο εάν έχουν γίνει σωστά όλα τα παραπάνω και ο guest δημιουργεί προβλήματα με συνεχή παράπονα τα οποία δεν έχουν βάση, εσείς σαν καλός host δεν πρέπει να χάσετε την ψυχραιμία σας ούτε να κατεβάσετε το επίπεδο της επικοινωνίας. Με λογική, σύνεση και ευγένεια πρέπει να εξηγήσετε ότι από την πλευρά σας είστε σωστός και ότι έχετε τηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία αναφέρετε στην πλατφόρμα, μην διστάσετε να απαντήσετε, όπως και μην αρνηθείτε να ακούσετε τις τυχόν παρατηρήσεις.

res-center

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό η όλη επικοινωνία να γίνεται μέσω της εκάστοτε πλατφόρμας ώστε, αν τυχόν προκύψει μεγαλύτερο πρόβλημα με τον επισκέπτη (π.χ να ζητήσει πλήρη επιστροφή χρημάτων για ανύπαρκτα προβλήματα, κ.α), να μπορέσετε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Επίλυσης Διαφορών (resolution center).  Κρατώντας λοιπόν όλη τη συνομιλία μέσω της πλατφόρμας εξασφαλίζετε την άμεση επέμβαση των ανθρώπων της πλατφόρμας όταν αυτό καταστεί απολύτως απαραίτητο.


tip

Η επικοινωνία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαμονή κάθε επισκέπτη, απαιτεί ταχύτητα, ευγένεια και άμεση αντιμετώπιση των όποιων «θεμάτων» μπορεί να προκύψουν.
Στην Eazybnb, η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία των guests, διαχειρίζεται καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα από επισκέπτες.
Κάποιος λοιπόν θα συμπέρανε ότι έχουμε δει τα πάντα. Κι όμως, κάθε ημέρα συναντάμε και κάτι καινούργιο. Δοκιμάστε λοιπόν να διαχειριστείτε παράπονα Κινέζου guest που δεν ξέρει ούτε μία λέξη στα αγγλικά και φυσικά γράφει στα κινέζικα! Thank you google translate…