+30-210.3221645 | Δευτέρα - Παρασκευή 10.30 π.μ - 6.30 μ.μ

Υπάρχουν πολύ τρόποι με τους οποίους ένας ιδιοκτήτης μπορεί να εκμεταλλευτεί το αναξιοποίητο ακίνητο που έχει στη διάθεση του. Ο πλέον διαδεδομένος είναι η ενοικίαση. Όμως και ο τρόπος με τον οποίο τα σπίτια διατίθενται, πλέον έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Κύριοι λόγοι αυτής της αλλαγής είναι η οικονομική ύφεση και η διάθεση του ακινήτου για χρήση από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και τα έξοδα συντήρησης και ανακαινίσεων κατά την αποχώρηση του επί χρόνια ενοικιαστή. Σαν απόρροια αυτών τον αναγκών γεννήθηκε η ιδέα για διάθεση ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής ή αλλιώς BnB.

Μετά από μία σειρά ενεργειών τις οποίες πρέπει να πραγματοποιήσει ο ιδιοκτήτης – όπως  ανακαίνιση εάν ο χώρος είναι παλιός, η επίπλωση και ο πλήρης εξοπλισμός – στη συνέχεια μπορεί να ανεβάσει το profile του ακινήτου του, online σε μία από τις παγκοσμίου φήμης πλατφόρμες για ενοικιάσεις κατοικιών βραχυχρόνιας διαμονής. Η μίσθωση των συγκεκριμένων ακινήτων γίνεται με την ημέρα, οπότε τα οικονομικά οφέλη από μια τέτοια ενέργεια είναι πολλά περισσότερα από μία μόνιμη ενοικίαση.

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι τα ακίνητα τα οποία είναι διαθέσιμα σε BnB πλατφόρμες, για βραχυχρόνια ενοικίαση, μπορούν να αποφέρουν έως και 4 φορές περισσότερα μικτά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους από τα ακίνητα τα οποία έχουν μόνιμους ενοικιαστές. Αυτό το γεγονός, συν της εγγυημένης καταβολής των μισθωμάτων, μπορεί να κάνει το ακίνητο σας μία πηγή ανέλπιστων εσόδων όπως και δίοδο επικοινωνίας και επαφής με ανθρώπους από όλο τον πλανήτη.

Επιπλέον, το ακίνητο είναι πάντα διαθέσιμο για τους ιδιοκτήτες και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ακόμη και τη φιλοξενία δικών τους επισκεπτών, καθώς εκείνοι ορίζουν τη διαθεσιμότητα προς ενοικιάση!

Τέλος, το ακίνητο που χρησιμοποιείται ως BnB –όσο αντιφατικό μπορεί να ακούγεται- έχει λιγότερες φθορές, καθώς επιβλέπεται συνέχεια και η όποια μικρο-φθορά ή βλάβη μπορεί να προκύψει, αντιμετωπίζεται κι επιδιορθώνεται άμεσα.

Tip: Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν εξοχική κατοικία σε τουριστικές περιοχές, αυτός ο τρόπος ενοικίασης μοιάζει μονόδρομος καθώς τους επιτρέπει να κάνουν χρήση του χώρου στις διακοπές τους, ενώ το υπόλοιπο διάστημα που θα έμενε άδειο, θα μπορέσει να αποφέρει έσοδα.

Τι να προσέξετε (συχνά λάθη):

  • Μεγαλύτερη προσδοκία εσόδων: παρατηρείται συχνά ότι κάποιος ιδιοκτήτης ενός μικρού ακινήτου που φιλοξενεί 2 άτομα, να περιμένει πως θα έχει αυξημένη πληρότητα σε υψηλή τιμή. Δυστυχώς στην πράξη δεν ισχύει αυτό. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο… παραδοσιακός τρόπος μίσθωσης ενός ακινήτου συμφέρει περισσότερο.
  • Ελλιπής διαχείριση: Το να είναι κάποιος καλός οικοδεσπότης είναι πολλές φορές εργασία πλήρους απασχόλησης. Πολλοί ιδιοκτήτες που ξεκινούν να διαχειρίζονται μόνοι τους το ακίνητο τους αγνοούν ότι πρέπει να είναι συνέχεια online για να απαντούν σε αιτήματα, να λύνουν θέματα, να υποδέχονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (και της νύχτας!) τους επισκέπτες, να συντονίζουν τον καθαρισμό, κ.α

tip

Η Eazybnb έρχεται να βοηθήσει στην ολοκληρωμένη διαχείριση  του ακινήτου σας.
Καταρχήν αναλαμβάνουμε μόνον ακίνητα που –βάσει της εμπειρίας μας- γνωρίζουμε ότι συμφέρει τον ιδιοκτήτη να το χρησιμοποιήσει ως BnB.
Διαμορφώνοντας συνέχεια τις τιμές της διανυκτέρευσης, ανάλογα την εποχή, την προσφορά και τη ζήτηση, κτλ. καταφέρνουμε να πετύχουμε τη σωστή αναλογία πληρότητας-τιμής.
Έχουμε δημιουργήσει τις υποδομές ώστε η επικοινωνία, η υποδοχή, η επίλυση προβλημάτων, ο επαγγελματικός καθαρισμός και όποια άλλη διαδικασία φαντάζει (και είναι) «βουνό» στον ιδιοκτήτη, για εμάς είναι η καθημερινότητα μας. Και τις περισσότερες φορές, αυτή η καθημερινότητα, είναι μία υπέροχη εμπειρία!