+30-210.3221645 | Δευτέρα - Παρασκευή 10.30 π.μ - 6.30 μ.μ

6

“Έχω ένα ακίνητο και θέλω να το εκμεταλλευτώ. Είναι κατάλληλο για εσάς;”
Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση που ακούμε. Ο νέος τρόπος βραχυχρόνιας διαμονής κερδίζει καθημερινά έδαφος και η πιο εύλογη απορία είναι τι κάνει ένα διαμέρισμα ελκυστικό και πως σκέπτεται ένας επισκέπτης που έρχεται στην πόλη μας.

Μπαίνοντας, λοιπόν, στην ψυχολογία του επισκέπτη, ιδιαίτερα ελκυστικά και επιλέξιμα θεωρούνται τα διαμερίσματα που βρίσκονται κοντά στο κέντρο. Όσο πιο κοντά στο κέντρο της πόλης (μιλώντας για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) και σε σημεία ενδιαφέροντος τοποθετούνται, τόσο αυξάνεται οι πιθανότητες να έχουν ζήτηση. Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες, όχι και τόσο “τουριστικές” περιοχές όπως τα βόρεια και τα νότια προάστια.

Μεγάλη σημασία έχει βέβαια και η πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δίνοντας έμφαση στον υπόγειο σιδηρόδρομο. Πάντα εκτιμάται ένα ακίνητο, του οποίου η θέση είναι τέτοια, ώστε είτε με τα πόδια, είτε με την χρήση ΜΜΜ, ο τουρίστας να έχει τη δυνατότητα να βρεθεί εύκολα στο κέντρο της πόλης.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει σημασία είναι το μέγεθος. Ένα ευρύχωρο σπίτι είναι πάντα πιο ελκυστικό από ένα πολύ μικρό διαμέρισμα, που μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 2 άτομα. Ένα μεγάλο μέρος των επισκεπτών που δεν θα επιλέξει το κλασσικό ξενοδοχείο είναι οι οικογένειες, και γι’ αυτές το μέγεθος μετράει κατά πολύ. Στην πράξη, ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια έχει σχεδόν την διπλάσια ζήτηση από ότι ένα μικρό δυάρι.

Το επόμενο πράγμα που θα προσέξει ένας επισκέπτης, είναι η κατάσταση την οποία παρουσιάζει το σπίτι. Ένα φρεσκοβαμμένο, προσεγμένο διαμέρισμα με καλοδιατηρημένη επίπλωση είναι μια εικόνα που καθένας από μας θα ήθελε να δει στο σπίτι που θα φιλοξενηθεί. Ένα “φορτωμένο” διαμέρισμα με περιττά και ετερόκλητα αντικείμενα, με παλιακό και “κουρασμένο” στυλ, που βγάζει την αίσθηση του βρώμικου και του παραμελημένου, δύσκολα θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ένα διαμέρισμα, όχι απαραίτητα καινούργιο, αλλά με λειτουργική και καλαίσθητη επίπλωση και διακόσμηση με γούστο και φινέτσα.

Τέλος, σημαντικό ρόλο έχουν και οι έξτρα παροχές που μπορεί να προσφέρει κάποιο διαμέρισμα. Ένα πάρκινγκ, ένα μπαλκόνι με θέα, μία σάουνα, ένας κήπος είναι πινελιές που μπορούν να βοηθήσουν ένα μέτριο διαμέρισμα να προσελκύσει περισσότερους ενδιαφερόμενους. Εξάλλου, όλοι μας ψάχνουμε το κάτι παραπάνω που θα μπορούσε να εκτοξεύσει την εμπειρία της διαμονή μας σε έναν ξένο τόπο.

Ας μην ξεχνάμε ότι επιλέγοντας ένα σπίτι ουσιαστικά ψάχνουμε την άνεση και τη ζεστασιά, την φιλοξενία και την ιδιαιτερότητα που θα κάνει την επίσκεψη μας σε ένα ξένο τόπο αξιομνημόνευτη!